Güney Kore Şehir Efsaneleri / @ceydaxofficial

Birçoğumuzun dikkatini çeken ve sevgisini kazanan Güney Kore'nin şehir efsanelerini daha önce hiç duymuş muydunuz?
Herkesin farklı farklı yorumlar yaptığı efsanelerden birkaçını sizin için derledim. Bakalım siz ne düşüneceksiniz?

1. Koreli Genç Bir Kadının Yaptığı Tablo

Tablonun sahibi olan sanatçı bu eserini yaptıktan sonra intihar etti. Tabloya uzun süre bakanların intihar ettikleri söyleniyor.



2. Kozmetik Susam

Efsaneye göre zamanında güzelliğine takıntılı bir genç kız vardı. Cildini daha yumuşak ve pürüzsüz yapmaya çalışıyordu. Verilen bir tavsiye üzerine susamlı su ile banyo yaptı. Saatler geçmesine rağmen kız hala banyodan çıkmamıştı. Durumdan şüphelenen Annesi kapıyı açığında kızının uzun süre suyun içinde kalması sonucu tüm vücudunu susamların kapladığını ve kızının da onları teker teker kürdanla temizlemeye çalıştığını gördü. 
Bu efsaneden yola çıkarak "The Hometown of Legends" adında bir film bile çekilmiştir.



3. Oksu İstasyon Hayaleti
Metro bekleyen bir adam orada ki kızı fark eder. Yaklaşıp yaklaşmamak arasında kalsa da en sonunda yaklaşır. Aniden kızın korkunç yüzüyle karşılaşan adam hayretler içerisinde kalır. Daha sonradan öğrendiği bilgi ile birlikte daha da hayrete düşer. Yaşadığı bu olayla ilgili öğrendiği şey ise gördüğü kızın var olduğuna dair bir bilginin olmamasıdır. 


4. Bongcheon Dong Hayaleti
Efsaneye göre 33 yaşında olan Cho evlilik dışı gerçekleşen ilişkisinden dünyaya gelen çocuğunun velayetini kaybeder. Çocuğun yaşadığı apartmanın çevresinde görülmeye başlar. Fakat bir sorun vardır ki Cho 2007 yılında intihar ederek ölmüştür.

5. Hayaletli Kız Yurdu
1999 yılında kırsal bir kesimde yer alan üniversitenin kızlar yurdunda Kang Ji Hyun ve Lee Se Yeon olan iki kız öğrenci ölü bulunmuştur. Söylenenlere göre kızların uykusuzluk ve kabus görme gibi rahatsızlıkları vardı. İki genç kız daha önceden yurda gelen garip bir adam tarafından tacize uğradıklarını söylemişlerdir. Bir defasında Se Yeon üstü başı yırtılmış ve bitkin bir halde yurda dönerken görülmüş. Korkularının üstesinden gelmeye çalışan bu iki kız ne kadar uğraşsalar da o adamın hala bunları gözetlediğini savunuyorlardı. Bunların sonucunda iki genç kız 19 Ekim 1999'da yurtlarında ölü olarak bulundular. Bu olaydan hemen sonra yurttaki öğrenciler yatakhanelerden gelen garip seslerden şikayet etmeye başladılar. Kapının çaldığını ama orada kimsenin olmadığını,durduk yere lambaların patladığını da eklediler. Sonrasında ise geceleri Ji Hyun ve Se Yeon'un odalarının sahipleri olduklarını iddia eden iki kızın görünmesi gibi şikayetlerde alınmaya başladı.

6. Yoo Kwan Sun Heykeli
Yoo Kwan Sun,Japon işgali sırasında bağımsızlık mücadelesi verirken yakalanıp,hapise atılmıştır. Ve daha 17 yaşında iken şehit olmuştur. Bunun üzerine farklı efsaneler ortaya çıkmış.
Gösterdiği cesaret ve tarihsel önemi için birçok sınıfta ve kampüste Yoo Kwan Sun'un heykeli koyulmuştur. İnanışa göre 1 Mart Kore bağımsızlık hareketi gününün gecesinde onun ruhu etrafta dolaşmaktadır. Ayrıca portesine yakından bakıldığında,bakan kişinin gözlerini takip ettiği hissine kapınıldığı söylenir.


Yorumlar

Popüler Yayınlar