KORE ULUSAL MÜZESİ / Eda @cupcakekralice

Kore Ulusal Müzesi Güney Kore’deki en büyük müzedir ve antik dönemden günümüze Kore’nin muhteşem tarihini ve sanatını anlatan değerli Kore kültürel varlıklarını sergilemektedir. Çeşitlenen sergileri ve eğitim programlarıyla dünyada ses getiren müzeler arasındaki yerini almıştır. Müze, arkeoloji, tarih ve sanat alanlarında araştırmalara ve çalışmalara da ev sahipliği yapmaktadır. Müze 20 milyon üzerindeki ziyaretçi sayısıyla da dikkat çekmektedir. 


Kore Ulusal Müzesi, Yongsan İstasyonundan 1.5 km uzaklıkta yer almaktadır. ve eski zamanlardan modern zamanlara Kore'nin büyüleyici tarihinin hikayesini sessizce anlatan değerli Kore kültürel miraslarını barındırmaktadır. Dolayısıyla müze, 80'den fazla farklı ağaç türünün yanı sıra çeşitli kuş türlerine doğal ortam görevi yapan göletli bir ağaçlık alan olan Yongsan Aile Parkına yakındır



Tarih öncesi ve Antik Tarih Galerisi(1.Kat)

Antik Salon'un güney bölümü, Antik Peloitik Çağ'dan Balhae Krallığı'na dek dönemi kapsayan toplam 10 sergi odasından oluşmaktadır.

Ortaçağ ve Erken Modern Tarih Galerisi(1.Kat)

Tarih Salonunun kuzey bölümü, her biri geleneksel ideolojiler, krallar ve Goryoe'dan Joseon Hanedanlığı'na dek 9 ayrı temaya sahip 9 odadan oluşur.

Hat sanatı ve Resim Galerisi(2.Kat)

Bu bölümdeki 4 sergi salonunda Kore hat sanatı, resimler, Budist resimleri, ahşap sanatı ve cila işlerinin çok ustaca yaratılmış örnekleri görülebilir. 

Heykel ve El Sanatları Galerisi(3.Kat)

Kore kültürünün güzelliklerini vurgulayan heykelleri, metal ve seramik eserleri burada görebilirsiniz.

Asya Galerisi (3. Kat)

Kültürel çeşitliliği desteklemek ve Kore’nin komşu ülkelerini daha iyi tanımak için burada Çin, Japonya, ve Orta Asya’dan kültürel parçalar gösterilir.






Adres : Seoul-si, Yongsan-gu, Seobinggo-dong, Seobinggo-ro 135


Telefon : +82-2-1330 

Açık Olduğu Saatler;
Sali, Persembe, Cuma; 9:00 - 18:00
Çarşamba, Cumartesi; 9:00 - 21:00 
Pazar ve tatillerde; 9:00 - 19:00 

Kapalı Olduğu Saatler: Yılbaşı ve her pazartesi.



Yorumlar

Popüler Yayınlar